Borgmestre er en fast del af kommuners facebooksider

Kilde: DRs hjemmeside d.7/10-2021

Citat:

Borgmestre er en fast del af kommuners facebooksider:

‘Skævvridning’ og ‘kan være ulovligt’

Kommuner fremmer partipolitiske interesser, når borgmestre medvirker i høj grad på kommuners officielle facebooksider, vurderer ekspert.

Scroller man ned gennem Frederiksberg Kommunes facebookfeed, ser man ofte borgmester Simon Aggesen (K) på billeder og videoer i sin borgmestergerning rundt omkring i kommunen.
I løbet af det forgangne år dukker borgmesteren op i 44 opslag på kommunens side. Enten i teksten til opslaget eller på billeder, som kommunen har lagt op.
Det svarer til 12,6 procent af opslagene i løbet af den periode, som DR har kigget på.
Det er alt for ofte, lyder det fra Enhedslisten på Frederiksberg.
– Det skaber en skævvridning, når borgmesteren får al taletiden og ingen andre politikere får taletiden på kommunens officielle facebookside, siger Enhedslistens kommunalbestyrelsesmedlem Daniel Panduro.
På siden kan man blandt andet se borgmesteren løbe seniorløb med de ældre, uddele erhvervspriser og sende en julehilsen til børnene på Frederiksberg.

LÆS MERE PÅ DR HJEMMESIDEN

Borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen har ikke ønsket at stille op til interview om sin optræden på facebook.

Så mange gange medvirker borgmesteren på facebook i de fem kommuner
DR har undersøgt de officielle facebooksider hos de fem største kommuner i hovedstadsområdet for borgmesterens medvirken.

KOMMENTARER:

Det er ikke kun på de kommunale Facebook-sider at borgmestre og specielt udvalgte politikere favouriseres: Det sker også gennem kommunikationsafdelinger i landets kommuner hvor det de facto er ALLE skatteyderne i kommunen der betaler for profilering af specifikke politiske partier.