Fortsat uklarhed om erstatning til hundredvis af familier

Kilde: TV2 Lorry d.19/6-2021
Citat:

Fortsat uklarhed om erstatning til hundredvis af familier

Diskussionen om mulig erstatning til 363 familier på Frederiksberg trækker i langdrag – på grund af stor uenighed på Rådhuset.
Tilbage i 2019 fik Jeanette Strauss rettens ord for, at Frederiksberg Kommune havde handlet ulovligt, da kommunen fem år tidligere i 2014 tvangsfjernede Frida.
For nylig modtog hun en undskyldning fra kommunen, men ingen erstatning.
– De har holdt mig hen og sagt: vi skal lige undersøge, om der er et erstatningsansvar, vi skal lige undersøge, og vi skal lige undersøge. De har holdt mig hen siden november 2019 og frem til 12. marts i år, hvor jeg så endelig får en undskyldning med henvisning til afslag på genoprejsning, siger Jeanette Strauss.
Dommen fik Frederiksberg Kommune til at gennemgå en lang række andre sager. Og kommunen har netop besluttet også at give en officiel undskyldning til 363 andre familier med udsatte børn og handicappede børn, som har været udsat for alvorlige og omfattende fejl i kommunens sagsbehandling.
Her er spørgsmålet om en eventuel erstatning til familierne fortsat uklart.

Svært at bruge en undskyldning

Men en undskyldning uden kompensation er svært at bruge til noget som helst, lyder det i dag fra Jeanette Strauss.
– Intet overhovedet. En undskyldning skal der jo høre en genoprejsning med til. Det mener jeg. Og der skal også placeres et ansvar, siger hun.

Men i følge De Konservative er det i sig selv ingen saglig grund til at genåbne og undersøge sagerne for kommunens erstatningspligt.

– Såfremt der er sagligt grundlag, må vi åbne sagerne. Men vi har ikke forudsætningen for at sige, om der er sagligt grundlag. Det vil vi have juridisk bistand til, siger Laura Lindahl.

Tidligere sagsbehandler: Trækker sagen i langdrag

Kommunen trækker sagen i unødvendig langdrag, lyder det fra Bitten Jensen.
Hun er tidligere sagsbehandler i Frederiksberg Kommune og bisidder og partsrepræsentant for en række af de i alt 363 familier, som Frederiksberg Kommune har besluttet at sige undskyld til.
– Jeg tror, de prøver at dysse det ned, og så håber de på, at det bliver glemt hurtigst muligt.

LÆS MERE PÅ TV2 LORRY