Ekspert om social dumping: Frederiksberg Kommune bryder loven

Kilde: TV2 Lorry
https://www.tv2lorry.dk/frederiksberg/ekspert-om-social-dumping-frederiksberg-kommune-bryder-loven

Citat:

Ifølge en ekspert burde Frederiksberg Kommune straks have udleveret en rapport til både borger og politikere, der viser, at der sker social dumping på en kommunal byggeplads

Frederiksberg Kommune burde have udleveret en rapport, der viser, at flere af håndværkerne på en byggeplads – hvor kommunen er bygherre – blev underbetalt.

Byggepladsen ligger på Bülowsvej/Fuglevangsvej, hvor en kommunalt ejet udlejningsejendom bliver renoveret. En af ejendommens beboere, Shirin Tholstrup, bad flere gange om få rapporten.

– Der er en ting, der står helt klokkeklart. Den rapport skulle have været offentliggjort hurtigere.
Simon Aggesen, Borgmester, Konservative

Alligevel var det først efter TV 2 Lorrys dækning af sagen, at hun fik den udleveret – otte uger efter, at den var lavet færdig. Ifølge Oluf Jørgensen, som er en af landets førende eksperter i offentlighedsloven, lever kommunens ageren ikke op til loven.

Politikere fik heller ikke rapporten

Politikerne i kommunens Bolig- og Ejendomsudvalg fik heller ikke adgang til rapporten, før TV 2 Lorry gik ind i sagen, men Ifølge Oluf Jørgensen burde også politikerne have haft den med det samme.

– Politikerne skal informeres grundigt og redeligt. De har krav på information, for de har ansvaret i den sidste ende, siger han til TV 2 Lorry.
Der foregår åbenbart et eller andet derinde, som gør, at man helst ikke vil have, at politikerne får det rigtige billede. Det kunne godt ligne bevidst forhaling

Rasmus Kreutzmann, faglig sekretær, 3F

– Når en beboer beder om rapporten, så skal den udleveres, og det skal ske hurtigt. Det, der er sket, lever ikke op til lovens krav om hurtig behandling, siger han til TV 2 Lorry.

– Jeg kan se her, at medarbejderne – ifølge ansættelseskontrakten – får 115 kroner i timen. Når jeg slår op i overenskomsten – som også er refereret i rapporten – så ligger timelønnen på omkring de 150 kroner i timen. Hvis det ikke er underbetaling, ja så ved jeg ikke, hvad der er, siger den faglige sekretær i 3F.

LÆS MERE PÅ TV2 LORRY
SÅDAN – FREDERIKSBERG KOMMUNE OG DET POLITISKE/FORVALTNINGSMÆSSIGE NIVEAU STÅR AKTIVT FOR
  • Social dumping
  • Ansvarsforflygtigelse og mangelende evne og lyst til at lytte til borgene der påtaler fejl, mangler og kritisable forhold
  • Aktiv manipulation og magtmisbrug
SKANDALERNE HOBER SIG OP FOR DEN KONSERVATIVE BORGMESTER SIMON AGGERSEN

Renoveringsskandalerne, boligskandale med hans bolig”kup”, skandalerne i børne/familieafdelingen

OVERSKRIFTEN FOR TV2 LORRY’s INDLÆG BURDE HAVE VÆRET

Frederiksberg Kommune bryder loven – IGEN OG IGEN OG IGEN…

LISTE J VIL HAVE EN NY BORGMESTER OG EN NY KOMMUNALDIREKTØR

Og udskiftning af en række andre chefer…