Frederiksbergs eksborgmester får hård kritik i skandalesag

Kilde: Berlingske D.15/12-2019

Frederiksbergs eksborgmester får hård kritik i skandalesag: »Jeg mangler ord for at beskrive den ydmygende behandling, moderen har fået

Flere eksperter er dybt forargede over, at en mor fra Frederiksberg forgæves forsøgte at råbe politikere og embedsfolk op, efter hun blev udsat for sagsbehandlingsfejl, da hendes datter blev anbragt. Kommunen erkender fejl i processen. Men den daværende borgmester og forvaltningen burde have reageret hurtigere, mener eksperter.
Flere eksperter retter hård kritik af Frederiksbergs tidligere borgmester Jørgen Glenthøj (K) og centrale folk i forvaltningen for ikke at have reageret tydeligere, da en mor til et anbragt barn gentagne gange henvendte sig for at gøre opmærksom på alvorlige problemer med sagsbehandlingen.
Jeanette Strauss er blevet symbolet på de dybe problemer, som familieafdelingen i Frederiksberg Kommune står midt i, efter hun råbte ad de lokale politikere under et byrådsmøde på Frederiksberg Rådhus i midten af november. Samme dag blev den ansvarlige direktør fyret, og en revisionsrapport fra BDO blotlagde gentagne lovbrud og systematiske sagsbehandlingsfejl i familieafdelingen, som blandt andet håndterer sager om anbragte og handicappede børn.
Eksperter kalder det en »kæmpe skandale«, og kommunen er ved at gennemgå 800 sager fra 2012 og frem.