Portræt Whistleblower om kommende retssag: – Det er mit lille aftryk her i livet

Kilde: Frederiksbergliv d.24/3-2021

Citat:

“For fire år siden valgte Bitten Vivi Jensen at lække fortrolige oplysninger om sagsbehandlinger i Frederiksberg Kommune, som hun mener kan dokumenteres som værende ulovlige og umenneskelige. Nu skal sagen i Landsretten. Frederiksberg LIV har mødt den 68-årige whistleblower.

– Jeg ville sove dårligere om natten, hvis jeg ikke gjorde noget. Jeg er da ked af at skulle bruge mit otium på at være efter kommunen og skulle i retten, men jeg kan ikke lade være. Når jeg har mulighed for at hjælpe, synes jeg, at jeg bliver nødt til det. Det er mit lille aftryk her i livet.

Sådan siger 68-årige Bitten Vivi Jensen, som for fire år siden blev whistleblower i kampen for at sikre borgere en fair sagsbehandling i landets kommuner. Beslutningen har givet hende mange fjender. Men samtidig har hun fået en betydelig fanskare. Folk, hun for eksempel har hjulpet med at få fleksjob eller førtidspension. Og så er der dem, der bare synes, hun er fantastisk, fordi hun bliver ved med at tage kampen mod et system, som de færreste ville kunne finde styrken til at kæmpe imod. Uden at tage andet end tak for sit arbejde”.

LÆS MERE