Skandalesag: Kommune suspenderer direktør og kulegraver alle familiesager efter “alvorlige fejl”

TV2 LORRY D.12/11-2019
Citat:
Skandalesag: Kommune suspenderer direktør og kulegraver alle familiesager efter “alvorlige fejl”

Frederiksberg Kommune har med øjeblikkelig virkning fritaget børne- og ungedirektøren fra tjeneste efter det er kommet frem, at der er sket “alvorlige fejl” i kommunens sagsbehandling af familiesager.

Frederiksberg Kommune er ramt af en skandalesag af dimensioner i kommunens familieafdeling.

Afdelingens håndtering af familiesager er ramt af “alvorlige fejl og mangler i sagsbehandlingen og dokumentationen”, oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at kommunens magistrat, der er øverste instans og svarer til økonomiudvalget, først nu er blevet bekendt med de alvorlige fejl, som forvaltningen gennem længere tid har haft kendskab til uden at orientere politikerne.
Derfor er børne- og ungedirektøren i kommunen, Inger Andersen, blevet fritaget fra tjeneste øjeblikkeligt.

– Vi har indledt en afskedigelsessag mod den ansvarlige direktør. For den samlede magistrat er det helt afgørende, at alle familier kan have tillid til, at den støtte og de afgørelser, som Frederiksberg Kommune træffer, hviler på et korrekt og dokumenteret grundlag, og at vi som politikere får den nødvendige viden i tide, lyder det fra Simon Aggesen.

Alle sager kulegraves

I pressemeddelelsen understreger Frederiksberg Kommune, at der ikke er tegn på, at hverken børn eller familier har lidt overlast.

Men familieafdelingen kan ikke fuldt ud dokumentere sagsbehandlingen, herunder blandt andet de børnefaglige undersøgelser og børnesamtaler i mange af sagerne.

Derfor kan der være børn og familier, som kan have fået enten mere eller mindre hjælp, end de har været berettiget til.

Børneudvalgsformand: Der skal markante ændringer til

Ifølge Laura Lindahl (LA), der er formand i Frederiksbergs børneudvalg, skal der nu rettes alvorligt op på både arbejdskultur og datadisciplin.

LÆS MERE PÅ TV2 LORRY

OBS: Laura Lindal var på daværende tidpunkt ansvarlig politiker/forperson for børne/unge udvalget Frederiksberg kommune – nu er det så socialdemokratiet der har formandsposten i børne/unge-udvalget (Red)